• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

Запуск пілотного проекту dComFra в ЧНУ. Зустріч з учасниками АТО.

Зустріч з учасниками АТО. Запуск пілотного проекту dComFra в ЧНУ

28 вересня 2021 року відбулася зустріч координаторів проекту dComFra «Рамкова структура цифрових компетентностей для вчителів та інших громадян України» Сергія Броніна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка) та Георгія Воробця (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) з учасниками АТО/ООС і членами їх сімей в місті Чернівці та області. Зокрема учасники бойових дій Україно-російської війни Мирослав Чорней та Олександр Обершт представляли групу від Асоціації ветеранів АТО/ООС Чернівецької області, департамент освіти Чернівецької обласної державної адміністрації та групу волонтерів міста Чернівці представляла Олена Раца, присутніми на зустрічі були дружини учасників АТО/ООС Оксана Білек та Ірина Андрейчук – майстер виробничого навчання в професійному ліцеї м.Чернівці, а також інші учасники.

Координатор від консорціуму українських університетів доцент КНУ ім. Т.Шевченка Сергій Бронін розповів учасникам зустрічі про умови проведення і зарахування слухачів для проходження пілотного проекту, а також особливості вимог до отримання міжнародного сертифікату з цифрових компетентностей ICDL. Також обговорювали питання щодо підвищення конкурентоспроможності сертифікованих слухачів на ринку праці в Україні та за кордоном.

Координатор від ЧНУ Георгій Воробець розповів учасникам зустрічі про особливості  очного і дистанційного навчання за умовами пілотного проекту і лабораторіях «Офісу цифрових компетентностей в ЧНУ», проведення консультацій і занять в умовах пандемії «Covid-19». Також поінформовано учасників про особливості роботи в системі дистанційного навчання MOODLE, умови доступу до навчальних матеріалів, розташованих на сервері університету Тараса Шевченка, вимоги до тестування. Обговорено питання внесення пропозицій щодо коректування і покращення навчальних матеріалі за рекомендаціями учасників пілотного проекту, принципи консультування і підготовки слухачів до міжнародної сертифікації з боку інструкторів кафедри КСМ ЧНУ.