• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

Вперед до нових звершень: Go For IT

9 листопада Кафедра комп’ютерних систем та мереж ІФТКН ЧНУ організувала для студентів нову суботню подію під назвою Go For IT. За основу логотипу було обрано обкладинку альбому британської рок-групи The Beatles «Abbey Road», головний сингл якого має назву «Come Together».

І це досить символічно, як кажуть «Хочеш іти швидко – йди сам, хочеш іти далеко – йдіть разом».

 

 

 

 

 

 

 

 

Наш захід пропонував усім охочим перейти на бік високих технологій у супроводі чотирьох профі своєї справи: Владислава Мегери (Datawiz.io), Іллі Хамули (AMC Bridge), Андрія Данко (МУЛЬТMEDIA) та Ігоря Яковлєва (Elogic.Commerce).  Ті, хто стверджує, що в університеті нецікаво і студенти байдужі, мабуть ніколи не бували на наших заходах, присвячених ІТ. Це може здатися нереальним, лише уявіть, студенти самі зібралися у суботу зранку в нашому далекому 8 корпусі аби послухати лекції на тему штучного інтелекту, інтернету речей, проектного менеджменту та самовдосконалення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хіба нецікаво:

  • дізнатися про машинне навчання на прикладі ромашок і гладіолусів
  • познайомитися із залізними та м’якими сторонами інтернету речей
  • стати частиною віртуальної реальності, типу «Вашу маму і там і тут передають, до чого техніка дійшла»
  • стати володарем часу
  • розумно долучати учасників команди до виконання спільних обов’язків за матрицею RACI
  • відрізняти задачі-жабки від задач-слонів
  • використовувати помідорку для завершення нагальних справ
  • стати тим, хто приймає рішення та бере відповідальність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Представники компаній – наші партнери, які завжди охоче підтримують подібні ініціативи, приготували для учасників мітапу безліч сюрпризів: стікери, тістечка та кава – розраду для будь-якого студента, а ще, розіграш призів, запрошення на майбутні події, інформацію про вакансії та проходження стажування. З цієї зустрічі кожен зміг взяв те, що потрібно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Часто під маскою стрімкого розвитку цифрових технологій поширюється думка про те, що університет занепадає, що читати книжки старомодно, адже все можна запитати у Google, що класична освіта забиває голову зайвими речами, що не потрібно вчитися, а достатньо піти на курси.

Університет формує світогляд. Це велика мережа: нейронна, соціальна, інформаційна, ресурсна, прийняття рішень та отримання підтримки. Окрім опанування різноманітних дисциплін, студенти начаються комунікувати, налагоджувати зв’язки, знаходити вихід із ситуацій, брати участь у командній роботі, витягувати з-під завалів курсові та екзамени – чим не проектний менеджмент?!

Можливо, викладач не може похвалитися високою зарплатнею, але якщо взяти за одиницю вимірювання не грошові одиниці, а кількість сердець, які ти запалив, не такі вже ми і невдахи. Коли наші випускники як висококласні програмісти, співвласники компаній та керівники відділів повертаються до рідних стін Alma Mater щоб  надихнути своїм прикладом нове покоління студентів, розумієш, що твої зусилля недаремні.

Ми не кажемо, що добре, а що погано, ми просто відкриваємо двері всім охочим.  Дуже важливо навчитися не боятися власної думки, вміти знаходити та аналізувати інформацію, розкривати сильні сторони, розвивати свої таланти. Будь цілісною особистістю, знай, чого ти хочеш, здійснюй свої мрії, Go For IT!

Хочеться висловити особливу подякувати студентам, викладачам і компаніям-партнерам за організацію та проведення заходу! Сподіваємося, що такі зустрічі стануть ще однією гарною традицією. До зустрічі на нових подіях!