• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

#Студент про спеціальність_ комп’ютерна інженерія

Дмитро Джур, 2 курс

Комп’ютерна інженерія саме та спеціальність, яка потрібна майбутньому! Тут, ви станете універсальними творцями майбутнього світу. Створити програму для догляду за вашими батьками – легко. Роботи, які полегшать ваше життя – з фундаментом, який ви отримаєте тут, як раз плюнути. Хоча, звичайно все буде залежати від вашої наполегливості.

Перше, що я хочу сказати за спеціальність – тут досить таки важко навчатися, але це того варте. Основним предметом є фізика, і багато предметів пов’язаних з нею, але лякатися її не потрібно. З першого курсу ми вивчаємо шкільний матеріал, тому якщо щось пропустили в школі – не біда.

Наша спеціальність напрямлена на вивчення робототехніки, але крім того ми вивчаємо основні предмети для програмування, як і на інших предметах (свайпайте в бік і дивіться яких саме технологій ви можете навчитися на нашій спеціальності)

Найціннішим ресурсом,  що є в нас – це наші викладачі. Саме вони забезпечуватимуть вам стійкий фундамент протягом навчання. Кожен з них чудово розбирається і легко доносить до студентів свої предмети. Крім того, вони надзвичайно дружні та лояльні. Якщо є якійсь проблеми – завжди можна звернутися та отримати допомогу чи пораду.

Що саме цікаве, саме вони проводять масштабні заходи на які приходять студенти з інших спеціальностей як IT-ярмарок чи GoForIT, куди запрошуються представники різних ІТ компаній(хехе, в нас є зв’язки😁) .

На кафедрі в нас є спеціальна лабораторія, гурток робототехніки, лабораторія AMCbridge (досить крута компанія в яку важко попасти, забезпечила одну аудиторію сучасним обладнанням).

В загальному, наша спеціальність універсальна. Вона має предмети, які є і на інших спеціальностях, але повторюсь, більше уваги буде приділятись фізиці, електриці, різним схемам, Ардуіно та модулям.

До речі, готуючи пост я зробив опитування серед першокурсників, які вступали минулого року, тож жоден з них не хотів би змінювати спеціальність.

Якщо хочеш дізнатися більше – можеш перейти в Інстаграм аккаунт: @ksm_chnu
Хочеш дізнатися більше від студента, який тут навчається, пиши: @_soy_boy_