• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

Степан Мельничук «Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» 

🎓 У понеділок, 27 лютого, на урочистому засіданні Вченої ради Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Степану Васильовичу Мельничуку, професору кафедри комп’ютерних систем та мереж,  вручили відзнаку «Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича»

Степан Мельничук під час свого виступу сказав: «Спільними зусиллями ми змогли багато зробити, зокрема відкрити цілий ряд нових спеціальностей і кафедр, навіть нових факультетів. Ми реставрували дахи Резиденції, реставрували 8-й корпус, який стояв скелетом 18 років, і там тепер прекрасні умови для освітнього процесу. Десь з 2012 року університет почав входити в десятку найкращих ЗВО України, а по параметрах міжнародних відносин, яким я завжди надавав пріоритет, ми почали входити у п’ятірку. Я дуже радий, що отримую сьогодні відзнаку разом з колегою з Віденського університету, з попереднім ректором якого я свого часу також підписав угоду про співпрацю».

Степан Мельничук – 51-ий ректор університету, доктор фізико-математичних наук, Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. За багаторічну сумлінну працю та вагомий особистий внесок у підготовку та виховання висококваліфікованих фахівців він отримав низку відзнак різного рівня. Серед них державні нагороди: орден «За заслуги» ІІІ ступеня, звання «Заслужений діяч науки і техніки України» та «Відмінник освіти», Медаль «На славу Чернівців».

Одним з найбільших досягнень ЧНУ за час керівництва Степана Васильовича є включення архітектурного ансамблю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А відтак університет набув ще більшої популярності не лише як потужний науковий центр, а й як головна атракція Буковини.

Наразі він плідно працює на посаді: за останні два роки розробив два навчальні курси, підготував і подав до друку чотири навчальні посібники, на громадських засадах виконує функції наукового керівника навчально-наукового центру «Офіс цифрових компетентностей в ЧНУ», створеного на кафедрі КСМ за Міжнародним проектом Erasmus+ KA2 dComFra.

 

Детальніше