• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

Просвітницька шкільна кампанія: професії майбутнього у STEM Волинь

“Просвітницька шкільна кампанія: професії майбутнього у STEM” Волинь

Інтерактивна шкільна кампанія з просування STEM-професій

835 школярів Волинської області взяли участь у першому етапі профорієнтаційної кампанії з популяризації STEM-освіти.  Учасники та учасниці  мали можливість ознайомитися з роботою 3D-принтера, роботів, енергоефективного міста, а також поспілкуватися з працівниками Google.

 

Громадська організація “Фонд “Буковина інноваційна” провела перший етап “Просвітницької шкільної кампанії: професії майбутнього у STEM”. З 13 по 17 листопада у 10 навчальних закладах області  було проведено 10 інформаційних сесій “Для чого нам робототехніка та точні науки” у форматі “Світове кафе”.

 

Я вважаю, що ми досягли поставленої мети – продемонстрували школярам, які можливості розвитку вони отримають у СТЕМ-професіях.  Діти хочуть в ІТ, але чи розуміють вони, чим саме будуть займатися? Рада, що ми мали можливість залучити до заходу вже реалізованих розробників та розробниць, які змогли відповісти на всі запитання старшокласників,” — Тетяна Мосін, координаторка проєкту.

Основною аудиторією заходів стали учні 8, 9, 10 та 11 класів. Команда ГО була в Іваничівському ліцеї №1, Локачівському ліцеї, Голобському ліцеї, Рожищенському ліцеї №3, Любешівському ліцеї, Камінь-Каширському ліцеї №1 ім. Євгена Шабліовського, Черченському ліцеї, Раково-Ліському ліцеї, Ківерцівському ліцеї №4, Торчинському ліцеї.

 

До сесій долучилися 435 дівчат та 400 хлопців. Діти відвідували локації у форматі  світового кафе, серед яких: 3D-моделювання та 3D-друк, робототехніка, енергоефективне місто, а також спілкувалися з розробницями компаній Elogic, Dev.Pro, Google, SharpMinds та Aviva, які свого часу закінчили кафедру комп’ютерних систем та мереж Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Про суспільні упередження, що заважають обирати привабливий для дівчини чи хлопця фах, говорили спеціалістки проєкту SEED французької гуманітарної організації Acted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зараз реалізовується другий етап інформаційних сесій – “STEM у природничих науках”. Крім того палануються тренінги “Як викладати профорієнтацію для підлітків” для вчителів з цільових шкіл проєкту.

Кампанію ГО “Фонд “Буковина інноваційна” здійснює у межах проєкту “Забезпечення розширення економічних прав і можливостей жінок для відновлення і розвитку” (SEED), яка реалізовується французькою гуманітарною організацією Acted, за підтримки Міністерства зовнішніх справ Канади та за сприяння Управління освіти і науки Волинської ОВА.

Слід наголосити, що в проведенні профорієнтаційних заходів у рамках події брали участь випускики та випускниці кафедри Комп’ютерних систем та мереж Ольга Кирилюк, Олександра Бурдяк, Андрій Бинда, Олександр Дубовик, Віталій Бранашко.