• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

В ЧНУ обговорювали питання програмування на JavaScript

В ЧНУ обговорювали питання програмування на JavaScript

Вже другий рік поспіль  кафедра комп’ютерних систем та мереж  підтримує ініціативу студентського товариства та спільноти Chernivtsi Node School з проведення на теренах ЧНУ конференції ”ChernivtsiJS`2018” з прикладного програмування на JavaScript. В цьому році конференція вийшла на міжнародний рівень. Загалом у дійстві, що відбулось 23 червня 2018 року у Мармуровій залі головного корпусу ЧНУ, прийняли участь більше 200 учасників з України та зарубіжжя, більше десятка відомих в Україні і зарубіжжі ІТ фірм, серед яких SoftServe, AMC Bridge, AlterEgo, Bizico та інші, відгукнулись на пропозицію підтримати цю подію.

Ректор університету Степан Васильович Мельничук у вітальному слові до учасників конференції наголосив на важливості та актуальності цієї події, що вже вдруге відбувається саме в стінах Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, де вже є свої здобутки з робототехніки, комп’ютерної інженерії та інформаційних технологій, і народжуються нові традиції з їх впровадження та пропагування, а також побажав всім учасникам нових ідей, творчої і плідної роботи.

Завідувач кафедри комп’ютерних систем та мереж ЧНУ Георгій Воробець підкреслив, що знаковою подією для ЧНУ в кінці травня цього року стало 5-е  місце нашого університету в рейтингу ІТ вишів України DOU-2018, що загалом проводиться за результатами опитування української спільноти програмістів і стосується саме якості підготовки ІТ фахівців у ВНЗ. Це, мабуть, і є найкращою оцінкою старань, наполегливої наукової праці і методичної роботи зі студентами всього викладацького складу ІТ спеціальностей університету.

А для учасників конференції день був справді насиченим і цікавим. Крім обговорення питань розробки програмного забезпечення на JavaScript для різного застосування, всі могли задати питання доповідачам та безпосередньо взяти участь в їх обговоренні під час круглого столу з провідними спеціалістами. Протягом всього дня всі бажаючі могли поспілкуватись з представниками ІТ фірм, залишити їм свої резюме, обговорити перспективні проекти, тощо. Завершилась конференція розігруванням призів від спонсорів.

Особливої подяки від кафедри КСМ та ректора заслуговують Денис Довгань (студент 4 курсу спеціальності 123 – комп’ютерна інженерія) та Денис Завгородній, як автори та головні виконавці ідеї з організації і проведення конференції ”ChernivtsiJS`2018” в ЧНУ.