• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

IT KickStart для старшокласників

1 жовтня 2022 року у культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука (м. Чернівці) Чернівецький ІТ кластер організував зустріч чернівецьких школярів з представниками ІТ-компаній та закладів вищрї освіти міста під назвою <IT KickStart>.

Дівчата та хлопці, які планують пов’язати сфоє професійне життя з ІТ-сферою, мали змогу з перших вуст дізнатися про перспективи працевлаштування у омріяній галузі та можливості здобути високоякісну освіту за фахом.

На захід також завітали заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк, міський голова Чернівців Роман Клічук та ректор ЧНУ ім. Ю. Федьковича Роман Петришин.

Школярі мали нагоду поспілкуватися із Дмитром Шкільнюком, головою правління Чернівецького ІТ кластеру, а також дізнатия про роль ІТ в економіці України: ” Сьогодні IT галузь переживає кадровий голод, тому, власне, у нас і з’явилася ідея такого заходу,– розповів Дмитро Шкільнюк,- Адже ми з вами щодня стаємо все більш залежними від IT технологій, цифровий світ щоразу відкриває нові можливості. Зараз IT бізнес з великих промислових міст України просунувся на захід України. І галузі IT треба ще більше фахівців і, відповідно, студентів. Адже зараз IT галузь – надійний щит української економіки, її рятівне крило. І ми як ніколи відчуваємо велику відповідальність перед своєю країною.

Також своїм досвідом роботи в ІТ-галузі поділилися запрошені спікери, Денис Шмаін (SoftServe) та Габрієла Комолова (Sigma Software) – цьогорічна випускниця кафедри комп’ютерних систем та мереж.

Після бесіди із запрошеними спікерами, школярі у фойє кіноцентру могли отримати багато важливої інформації, поспілкувавшись із викладачами кафедр ЧНУ ім. Ю .Федьковича, які готують майбутніх фахівців.
Це кафедри факультету математики та інформатики, навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук.
Зокрема представники кафедри  комп’ютерних систем та мереж, Олексій Пшеничний, Олександр Дубовик та Анатолій Амарій, продемонстрували розробки з галузі робототехніки та інтернету речей, які вони втілили під час навчання та роботи на кафедрі та з якими неодноразово вигравали призові місця у всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Дякуємо всім учасникам за увагу, а організаторам – за запрошення!