• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

Громадське обговорення освітніх програм спеціальності 123 комп’ютерна інженерія з випускниками і стейкхолдерами кафедри КСМ 10.02.23

Громадське обговорення освітніх програм спеціальності 123 комп’ютерна інженерія з випускниками і стейкхолдерами кафедри КСМ

За ініціативи проектних груп освітніх програм, гарантів ОПП і ОНП, зокрема доцента Інни Дмитрівни Яковлєвої 10 лютого 2023 року відбулася зустріч представників проектних груп ОП з випускниками попередніх років та керівниками і представниками ІТ бізнесу – стейкхолдерами з приводу оновлення структури змісту і контентного наповнення освітньої компоненти ОПП і ОНП, та навчальних планів для бакалаврів і магістрів спеціальності 123 – комп’ютерна інженерія за всіма освітніми програмами кафедри КСМ.

У зустрічі взяли участь випускники: бакалаврату 2019 р. і магістратури 2021 р. Анатолій Амарій, Ольга Кирилюк, Олександр Дубовик; бакалаврату 2020 р. і магістратури 2022 р. Максим Данилюк, Віталій Тодерян, Андрій Янчак; а також попередніх років – Юрій Блошко, Олексій Астахов та інші. Від стейкхолдерів були присутні Юрій Добровольський (НВФ «Тензор»), Юрій Галін («Brilliant»), Ігор Вінничук (SoftServe).

Для обговорення учасникам зустрічі запропоновано оновлену структуру і перелік обов’язкових дисциплін освітньої компоненти ОНП «Комп’ютерна інженерія технологій інтернету речей та кіберфізичних систем», уточнено вимоги до науково-дослідної складової ОНП, пропозиції щодо переліку вибіркових дисциплін, в тому числі пропонованих до включення в загально університетський список. Обговорено також пропозиції щодо формування переліків загально університетських дисциплін з обсягами в 3 та 4 кредити, які були висунуті на загально університетській зустрічі гарантів освітніх програм, яка відбулась за ініціативи ректорату та відділу ліцензування ЧНУ 5 січня 2023 року.

За результатами зустрічі визначено основні питання, що потребують подальшого громадського обговорення, вирішено оприлюднити (https://csn.chnu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/02/PERELIK-KOMPONENT-OSVITNO-NAUKOVOYI-PROGRAMY-proekt-2023-2024-nr.pdf) для обговорення пропонований проект освітньої складової та надати електронну адресу кафедри csn-dpt@chnu.edu.ua для зворотнього зв’язку для отримування пропозицій від випускників, стейкхолдерів і всіх зацікавлених осіб.