• Ukrainian
  • вул. Рівненська, 14, 8 корпус ЧНУ, 3 поверх

  • +38(0372)509432

  • info@ksm.cv.ua

Призове місце на міжнародних змаганнях Earth Rover 2019

У неділю, 15 грудня, команда наших студентів повернулася з 8-х міжнародних змагань мобільних систем «Earth Rover: Connecting Things – 2019», що проходили в Технічному університеті Молдови.

Студенти п’ятого курсу Амарій Анатолій та Олександр Дубовик кафедри комп’ютерних систем та мереж разом із студентом другого курсу кафедри програмного забезпечення комп’ютерних систем Баленим Сергієм привезли зі столиці Молдови призове третє місце.

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдання конкурсу полягало в тому, щоб за 24 години із наданих запчастин створити ІoТ пристрій “Сам удома”: це могли бути іграшка, робот, який їздить по квартирі і збирає дані, або піклується про хатніх тварин.

Анатолій: «Нам дали платформу, двигуни з редукторами і колесами, контролери esp32,esp8266,arduino uno, різні датчики і периферію, а також дозволили користуватись своїми датчиками. Ми зібрали робота з наданої платформи, навішали датчиків, в тому числі і датчик руху по лінії. Також зібрали “рукавичку”, яка керувалася нахилом долоні».

Все працювало непогано, кажуть хлопці, але трохи підкачала механіка: нестача живлення і не надто потужний драйвер для двигунів.
Але в подальшому, сподіваються, що впораються з усіма проблемами і здобудуть перемогу.
У той же час журі зазначило, оригінальність розробки, а також те, що робота акуратна і виконана на високому технічному рівні.
Команда повернулася у розпал сесії, тож побажаємо хлопцям успішної здачі іспитів та подальших перемог!